به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، در میان تمامی مقاطع فولادی که به بازار عرضه شده است، میلگرد بیشترین طرفدار را دارد. بهتناسب نوع کاربردی که از میلگرد انتظار میرود، آنها را در سایزها و طرحهای ساده و آجدار تولید میکنند. واضح است که این تغییرات هر چند ظاهری بر وزن و در نهایت بر قیمت مقطع تأثیر خواهد گذاشت. دانستن فرمولهای ریاضی و سادهترین روش محاسبه وزن میلگرد به مهندسان کمک میکند که از وضعیت سازه در طولانی مدت و بودجهبندی پروژه اطلاع بهتری داشته باشند.
در حال حاضر تولیدکنندگان داخلی توانایی تولید انواع میلگرد آجدار و ساده را در با بهترین کیفیت دارند. آنها با تکیه بر دانش روز و در اختیار داشتن بهترین تجهیزات توانایی تولید میلگردهای فولادی بر طبق استانداردهای روز را دارند. شما میتوانید برای کسب اطلاع از قیمت امروز میلگرد فولادی و دیگر آهن آلات ساختمانی به سایت آهن اسپات مراجعه فرمائید.
میلگرد چیست؟
میلگرد یکی از بزرگترین و مهمترین گروههای مقاطع فولادی است. این مقطع به شکل استوانهای تو پر با مقطعی دایرهای شکل ساخته میشود. باتوجهبه نیازهای مهندسان بر روی سطح میلگردها امکان ایجاد شیارهایی به نام آج وجود دارد. قطر و داشتن آج و شکل آج جز پارامترهایی اصلی در تعیین کاربرد و وزن این مقطع فولادی به شمار میروند.
میلگرد را از آلیاژهای فولاد کربنی و یا ساختمانی مانند CK۴۵، St۳۷ و St۵۲ میتوان تولید کرد. نوع آلیاژ هم عاملی در تعیین خواص مقطع تولیدی خواهد بود. منظور از خواص رفتارهای مکانیکی تحت بارگذاری، خستگی، استحکام فشاری، استحکام کششی و سختی فولاد است.
در حال حاضر کارخانههای تولید مقاطع فولادی در داخل کشور توان تولید انواع میلگرد آلیاژی در تناژهای بالا را دارند. شما میتوانید با مراجعه به سایت آهن اسپات از نام تولیدکنندگان میلگرد و مشخصات انواع محصولات آهنی اطلاع کسب کنید.
میلگرد به سه روش نوردی به نامهای نورد گرم، نورد سرد و روش نورد QST است. در حال حاضر دو روش نورد گرم و سرد رایجترین روشهای تولید به شمار میروند. باتوجهبه گستردگی کاربرد میلگردهای مصرفی در بخشهای مختلف صنعت ساخت و ساز، استانداردهای مشخصی جهت بررسی خواص مکانیکی، وزن و مشخصات فنی این مقاطع تعریف شده است. معروفترین این استانداردها شامل:
استاندارد ASTM A۶۱۵
استاندارد BS ۴۴۴۹
استاندارد بینالمللی ISO ۶۹۳۵
استاندارد DIN ۴۸۸
اهمیت جدول وزنی و جدول اشتال میلگرد
میلگردها در سایزهای مختلفی از ۸ تا ۴۴ قابلیت تولید دارند. همانطور که گفته شد برخی از این محصولات دارای آج بر روی سطحشان هستند. برای این که مهندسان بهتر بتوانند مقطع مورد نظرشان را انتخاب کنند و به مشخصات فنی انواع میلگردها دسترسی داشته باشند، جداولی تحت عنوان جدول اشتال میلگرد و جدول وزنی میلگرد تدوین شد.
جدول اشتال مجموعهای معتبر از اطلاعات مربوط به سایزهای استاندارد انواع مقاطع فولادی از جمله میلگرد است. اطلاعات مندرج در این جدول همیشه ثابت بوده و مهندسان در هر کجا که باشند باتوجهبه آن میتوانند محاسبات خود را انجام دهند.
بهطورکلی اطلاعاتی مانند مساحت سطح مقطع و وزن مخصوص هر مقطع بهصورت مجزا برای هر سایز آن در این جدول آمده است. در جدول اشتال میلگرد هم اطلاعاتی مانند قطر میلگرد، وزن هر متر میلگرد و ممان اینرسی آن ذکر شده است.
دیگر جدول مهمی که برای هر مقطع فولادی تدوین میشود، جداول وزنی هستند. در جدول وزنی میلگرد اطلاعاتی شامل سایز و طول هر شاخه به همراه وزن آنها درج میشود. مهندسان با در اختیار داشتن این دو جدول میتوانند کیفیت میلگرد را بسنجند. برای این کار وزن میلگرد را از طریق جدول اشتال استخراج کرده و سپس با عدد جدول وزنی مقایسه میکنند.
سادهترین روش محاسبه وزن میلگرد
محاسبه وزن مقاطع فلزی از جمله میلگرد اهمیت بالایی دارد. به طور مثال در زمان ساخت یک خانه محاسبه وزن سازه از اهمیت بالایی برخوردار است. در هنگام محاسبات وزن سازه مهندسان باید از وزن و تعداد تمامی مقاطع از جمله میلگردهای به کار رفته در آن باید مطلع باشند. از طرف دیگر دانستن وزن میلگردها به پیمانکاران کمک میکند تا کالا را بتوانند با نمونه استاندارد مقایسه کنند و از کیفیت آن مطمئن شوند.
از فرمول زیر میتوان بهعنوان سادهترین روش محاسبه وزن میلگرد نام برد. با استفاده از همین رابطه امکان تکمیل جدول وزنی میلگردهای تولید شده توسط کارخانه وجود دارد.
وزن میلگرد = ۱۰۰۰ / ۲ (شعاع) *(۳.۱۴)*( چگالی)
در این رابطه وزن بر حسب کیلوگرم به دست میآید. برای حفظ دقت حل مسئله باید چگالی را برحسب گرم بر سانتیمتر مکعب و برابر ۷.۸۶ قرار داد. شعاع مقطع را هم بر حسب میلیمتر باید جایگذاری کرد. نکته مهم این است که کوچکترین بیدقتی در تعیین یکاهای این اعداد منجر به خطای محاسباتی فاحشی خواهد شد. به طور مثال برای به دست آوردن قیمت میلگرد ۱۴ امروز میتوانید ابتدا وزن میلگرد ۱۴ را از فرمول بالا محاسبه و بسته به نیاز خود، قیمت میلگرد مصرفی خود را تخمین بزنید.
یکی دیگر از سادهترین روش محاسبه وزن میلگرد روش کارگاهی است:
وزن (کیلوگرم) = ۱۶۲ / ۲ (سایز میلگرد)
برای محاسبه وزن با کمک جدول اشتال میلگرد هم از این رابطه استفاده میشود:
وزن میلگرد= ۱۶۲ / ۲( قطر) *طول
در هر ۳ رابطه بالا میتوانید عدد نهایی در طول هر شاخه میلگرد (۶ یا ۱۲ متر) ضرب کنید. با کمک اعدادی که از سادهترین روش محاسبه وزن میلگرد در بالا بهدستآمده میتوانید مطابق جدول اشتال و جدول وزنی بهترین مصالح را انتخاب کنید.
استعلام قیمت و خرید میلگرد از آهناسپات
از میلگرد در بخشهای مختلفی از یک پروژه عمرانی استفاده میشود. با توجه بنابراین امکان تولید این مقطع در وزن و سایزهای مختلف وجود دارد. برای انتخاب محصول موردنیاز باید از جداول وزنی و اشتال میلگرد استفاده کرد.
به همین خاطر باید روشهای محاسبه وزن میلگرد را دانست. بهعلاوه برای دسترسی به مشخصات فنی و قیمت انواع میلگرد عرضه شده در بازار ایران به سایت آهن اسپات مراجعه کنید. در سایت آهن اسپات قیمت آهن آلات و محصولات فولادی برای تسهیل در خرید آهن به صورت لحظهای به روزرسانی میشود تا در زمان مناسب بتوانید خریدی به صرفه داشته باشید.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
نظر شما